وردپرس یا جوملا، کدام مناسب تر است؟

جوملا بهتر هست یا وردپرس
نام نویسنده : امیر اکبری 3217 بازدید تاریخ انتشار : 17/12/21 دسته : جوملا, وردپرس
آنچه شما در صفحه اول خواندید : وقتی که بحث برسر برتری جوملا نسبت به وردپرس و بر عکس می رسد استفاده کنندگان این سیستم ها سنگ خود را به سینه می زنند و از سیستم خود تعریف می کنند اما ما که با هردوی این سیستم ها کار می کنیم بهتر می توانیم مقایسه را انجام دهیم پس با ما همراه باشید تا مزیت های جوملا و وردپرس را بدانید ...

وردپرس یا جوملا ، کدام مناسب تر است؟

وردپرس و جوملا ، هردو سیستم مدیریت محتوای پرطرفداری هستند که بیشترین میزان استفاده را در طراحی وبسایت های امروزی به خود اختصاص داده اند؛ اما یکی از سوالاتی که همیشه هنگام راه اندازی سایت برای کاربران پیش می آید این است که کدام سیستم مدیریت محتوا مناسب تر است ؟ ، خدمات کدام بهتر هست وردپرس یا جوملا ؟! ، برویم سراغ وردپرس یا جوملا ؟ و سوالاتی از این قبیل.

امروزه بهترین وبسایت ها، با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا طراحی و راه اندازی شده اند در آینده نیز نظاره گر چنین سایت هایی هستیم که با این سیستم ها راه اندازی شده اند؛ یکی از دلایل بزرگ انتخاب این سیستم ها، راحتی کار و ایجاد هر نوع تغییرات بدون نیاز به کدنویسی است، شخصی که با وردپرس و جوملا کار می کند می تواند بدون دانش برنامه نویسی، حتی با درگ اند دراپ (کشیدن و رها کردن) خروجی دلخواهش را بدست بیاورد؛ البته فرقی ندارد وردپرس یا جوملا ، گاهی باید برای بعضی امکاناتی که می خواهید برنامه نویسی انجام شود.

وردپرس و جوملا کاملا رایگان و به راحتی قابل استفاده هستند، همچنین با توجه به نیاز کاربران قابلیت سفارشی سازی (شخصی سازی) دارند. اما برای توسعه، بهبود ظاهر و سئو باید یا مهارت و زمان کافی داشته باشید و یا هزینه کنید که این کار برای شما انجام داده شود.
وردپرس را می توانید از wordpress.org و جوملا را از joomla.org دریافت کنید.

وردپرس یا جوملا

 

وردپرس یا جوملا

با هر دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا می توانید وبسایت های حرفه ای و جذاب بسازید، همچنین اگر کمی در گوگل جستجو کنید متوجه خواهید شد هر دو سیستم دارای تعداد زیادی ماژول (افزونه) و پوسته (قالب) رایگان می باشند که میتوانید به راحتی از آن ها استفاده کنید.

بر اساس آمار منتشرشده از وبسایت های مشهور، وردپرس کاربران بیشتری را نسبت به جوملا، به خود اختصاص داده است، درحالی که استفاده از هریک از این سیستم ها جوانب مثبت و منفی خودش را دارد و هردوی این سیستم ها، برای طراحی سایت های مدرن و امروزی مورد استفاده قرار میگیرند؛ به همین دلیل انتخاب یکی از آن ها کمی دشوار است پس در ادامه باما همراه باشید تا به بررسی این دو سیستم بپردازیم و یک طرفه به این موضوع نگاه نکنیم.

معرفی این دو سیستم مدیریت محتوا (وردپرس و جوملا)

وردپرس در سال 2003 منتشرشد، در ابتدا به عنوان سیستم وبلاگی فعالیت خودرا شروع کرد و هدف از ایجاد آن مدیریت وبلاگ ها بود، اما به تدریج توسعه یافت و به یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند تبدیل شد. بعداز مدتی افزونه های مختلفی برای این سیستم منتشر شد که امکان راه اندازی سایت های فروشگاهی، انجمن ها و سایر سایت ها به وسیله آن به وجود آمد.
برای مثال: افزونه وکامرس، که وردپرس را به یک سیستم فروشگاهی قدرتمند تبدیل میکند.

ووکامرس به تنهایی بیشترین سهم فروشگاه های اینترنتی را به خود اختصاص داده است و به دلیل راحتی کار و امکاناتی که به ووکامرس اضافه می شود می توان گفت محبوبیت خاصی برای فروشندگان اینترنتی دارد یا طور خلاصه، حکم سوگلی فروشگاه سازها را دارد؛ که در آینده مقاله ای هم در مورد ووکامرس منتشر خواهیم کرد.

جوملا در سال 2005 منتشر شد، از همان ابتدا توانست سهم بزرگی از سیستم های مدیریت محتوا را به خود اختصاص دهد. از جوملا، همانند وردپرس میتوان برای طراحی سایت های تجاری، دولتی و… استفاده کرد، اما جوملا برای مبتدیان کمی پیچیده است و مانند وردپرس، در نگاه اول نمی توانید از نیمی یا تمام امکانات اولیه پنل، سر دربیارید.

مقایسه وردپرس و جوملا

تعداد کاربران وردپرس و جوملا

وردپرس: بر اساس آمارهای منتشر شده وبسایت wappalyzer.com، شصت و شش درصد وبسایت های دنیا با وردپرس راه اندازی شده است. در ایران هم سایت های بسیار خوب و موفقی ساخته شده اند، البته بحث میزبان و سئو و فعالیت هایی که می شود، از جمله فعالیت وبمستری و بازاریابی های عصبی و ….همه در سیستم اداره کردن یک سایت نقش دارند. اما باید خیالتان راحت باشد چرا که با وردپرس هم می توان یکی از بهترین ها بود.
برای مثال یکی از سایت های موفق ایرانی، سایت دانلود ها به نشانی downloadha.com می باشد که با وردپرس راه اندازی شده است.

جوملا: از بین تمام وبسایت های دنیا، دوازده درصد آن ها با جوملا راه اندازی شده است، کاربران جوملا نسبت وردپرس کمتر است، اما باید بگوییم جوملا هم جذابیت های خاص خودش را دارد. به طوری که استفاده کنندگان جوملا، هرگز مایل به عوض کردن سیستم مدیریتی خود نیستند.
سایت های موفق زیادی با جوملا ساخته شده است برای مثال سایت محک به نشانی mahak-charity.org .

این رقم و ارقام قطعا تغییر میکند اما مسیری که وردپرس و جوملا برای خود انتخاب کرده اند تغییری نمیکند فقط درمسیر حرکت، امکاناتی که هر یک براساس سیاست های کاریشان فراهم می کنند می تواند آمار را تغییر دهد.

 

آمار استفاده کنندگان وردپرس و جوملا

محیط کاربری وردپرس و جوملا

وردپرس: وردپرس بیشترین امتیاز را در راحتی و سهولت استفاده کاربران به خود اختصاص داده است.
محیط کاربری وردپرس بسیار ساده و انعطاف پذیر است و به راحتی میتوانید با استفاده از افزونه ها، امکانات جدیدی را به سایت خود اضافه کنید همچنین میتوانید ظاهر پنل مدیریت را نیز شخصی سازی کنید.

پنل وردپرس

 

جوملا: محیط کاربری جوملا در نگاه اول ساده است، اما یادگیری محیط کاربری جوملا و استفاده از امکانات آن برای مبتدیان کمی پیچیده و زمان بر است، حتی ممکن است با دیدن ظاهر اولیه جوملا تصمیم بگیرید هیچوقت سمت جوملا نروید و دیگران را هم از یادگیری جوملا منصرف کنید اما کمی وقت بگذارید می بینید این طور نیست، فقط باید کمی زمان و حوصله داشته باشید تا بتوانید جوملا را یاد بگیرید.

 

پنل جوملا

 

قالب و افزونه های وردپرس و جوملا

وردپرس: حدود 54000 افزونه رایگان در مخزن وردپرس wordpress.org دردسترس است که بعضی ازآن ها بسیار حرفه ای و قدرتمند و رایگان هستند، مانند افزونه وکامرس که سایت شما را تبدیل به یک فروشگاه قدرتمند میکند.
بیش از 4000 قالب رایگان در مخزن وردپرس وجود دارد هم چنین میتوانید باجستجو در اینترنت به پوسته ها و افزونه های تجاری و رایگان خوبی برسید و از آن ها استفاده کنید.

جوملا: جوملا نیز همانند وردپرس دارای تعداد زیادی افزونه و قالب رایگان و تجاری است، برای مثال توسط افزونه جوم شاپینگ میتوانید یک فروشگاه راه اندازی کنید.
اما باید توجه داشته باشید که پس مدت طولانی، تغییر قالب جوملا نسبت به وردپرس، به زمان و تغییرات بیشتری نیاز دارد و شاید به راحتی نتوانید قالب جدید را جایگزین قبلی کنید.

سئو سایت های وردپرسی و جوملایی در موتورهای جستجو

 

سئو وردپرس یا جوملا

 

وردپرس: سایت های وردپرسی به دلیل اینکه بیس وبلاگی دارند برای موتورهای جستجو بسیار بهینه هستند؛ مطالب سایت های وردپرسی بسیار سریع تر در موتورهای جستجو، ایندکس میشوند.
بنابراین وردپرس در زمینه سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو، بسیار قوی تر از جوملاست.
پیشنهاد میکنیم برای اینکه یک سایت کاملا بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید، حتما از افزونه Yoast Seo و یا All In One Seo Pack استفاده کنید.

جوملا: جوملا در زمینه سئو بسیار ضعیف است، شما اگرچه میتوانید با افزونه های SH404sef و EFSEO تا حدی به بهبود بهینه سازی سایت کمک کنید اما بازهم در این زمینه ضعف خواهید داشت.
بنابراین اگر سئو و ورودی موتورهای جستجو برای شما اهمیت زیادی دارد، باید به این بخش بیشتر توجه کنید.

 

 امنیت سایت های وردپرسی و جوملایی

امنیت وردپرس یا جوملا

فرقی ندارد شما از کدام سیستم استفاده میکنید، اگر موارد امنیتی را رعایت نکنید قطعا به مشکل بر می خورید !
وردپرس: همانگونه گفته شد، وردپرس به دلیل محبوبیت بسیار بالا، بیشتر از جوملا مورد حمله قرار میگیرد. وردپرس به صورت پیشفرض از سطح امنیتی ضعیفی برخوردار است، اما با وجود افزونه های امنیتی، میتوانید از سایت خود در برابر حملات مختلف محافظت کنید.

جوملا: جوملا به صورت پیشفرض از سطح امنیتی تقربیا مناسبی برخوردار است، اما برای امنیت بیشتر لازم است همانند وردپرس از افزونه های امنیتی استفاده کنید تا بتوانید از سایت خود محافظت کنید.

 

کدام سیستم مدیریت محتوا مناسب تر است؟ وردپرس یا جوملا؟

با هر دو سیستم مدیریت محتوا (وردپرس یا جوملا)، میتوانید سایت های شخصی، شرکتی، فروشگاهی و… را راه اندازی کنید؛ اما انتخاب یکی از این سیستم ها بستگی به نیازها و اولویت های شما دارد.
وردپرس از نظر تعداد قالب ها، افزونه ها و از نظر سئو بسیار قوی تر از جوملا است اما از سوی دیگر جوملا نیز قابلیت های خاص و جذابیت های ویژه ای دارد که میتواند برخی از کاربران را به خود جذب کند.

 

منبع: یوآی سایت